Äntligen tävling – Renrajden!

Idag var det äntligen dags att tävla igen! Visserligen har det inte kommit väldigt många mer snöflingor nu än förra helgen, men arrangören, OK Renen, har gjort ett fantastiskt jobb och som vanligt fått till en utomordentligt välarrangerad och proffsig tävling. Allt från anmälan till nummerlappsutdelning, spårdragning, vätskelangning m.m. fungerade klockrent! Ett stort tack till alla som hjälpt till! En fem km lång slinga hade skottats ihop som vi åkte åtta varv. En platt bana, med bara en liten backe per varv. Lättåkt, men samtidigt jobbigt eftersom man inte får vila någonstans utan det gäller att ligga på och staka hela tiden.

Den här gången valde jag att inte krångla till det med vallning och skidtester. Jag hade heller inte förväntat mig att spåret skulle hålla den kvalitet som det faktiskt gjorde, så jag körde på mina träningsskidor. Lämnade dem hos pappa för rengöring och omvallning med Vauhtis gröna HF. Var beredd på att jag inte skulle ha bästa skidorna, men ett förhållandevis säkert kort för att ha hyfsade skidor och få ett bra träningspass i alla fall. Ibland har det gått åt för mycket energi till att fundera över skidval, strukturer, valla och skidtester, som istället hade behövts till själva åkningen. Dessutom har det ändå inte alltid blivit bra. Ganska skönt att slippa den biten och bara ha ett par att välja på. Bara ställa sig på skidorna och staka 🙂

Tror många upplevde att det var ganska kärvt i snön. Det har ju varit kallt länge och kommit lite vass nysnö, så något racerföre var det inte. Jag tappade tätklungan på första varvet men fick draghjälp av klubbkompis Marcus, så att vi ganska snabbt kom ikapp igen. Tyvärr fick jag släppa ändå på utgången till tredje varvet. Det där lilla extra som behövs för att bita i när det börjar gå tungt finns inte riktigt där, men jag tror att det kommer bara jag får åka några fler tävlingar. Annars tycker jag att det gick bra idag. Jämfört med fjolårssäsongens stora flopp var det här ett stort steg framåt. Mest glad är jag inte över segern utan att jag äntligen har en kropp som är pigg och alert igen. Samtidigt vet jag att gränsen mellan topp och flopp är hårfin, så nu gäller det att träna smart, fylla på rikligt med energi och få mycket vila. I så fall kan det nog bli en ganska bra vinter ändå.

Fick en fin ren i pris, tillsammans med ett presentkort och en fluorpulverburk från Vauhti. Kanske läge att inte bara toppa formen utan även skidorna till nästa race 😉

Sist men inte minst – tack till pappa som agerat vallare, drickalangare och allmän serviceman. Det är ofta på de små tävlingarna jag har bästa servicen!

Ren

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s